در دنیای امروز، زندگی همه انسانها وابسته به علم الکترونیک است. تمامی وسایل الکترونیکی مانند تلفنهمراه، تبلت، کامپیوتر و… برای ادامه حیات و پیشرفت خود، وابسته به علم الکترونیک هستند. حال ممکن است این سوال پیش بیاید که این همه دستگاه الکترونیکی چگونه کار میکنند و چگونه میتوانیم یک دستگاه الکترونیکی مانند رباتهای هوشمند بسازیم. پاسخ به این سوال توسط علم الکترونیک و برنامه نویسی داده میشود. ما در این دوره قصد داریم کودکان را با زبانی ساده و قابل فهم با الکترونیک، کاربرد و استفاده از این علم آشنا کنیم. از آنجا که کودکان بسیار کنجکاواند، امروزه با استفاده از پیشرفتهای نوینی که در آموزش به کودکان به کار گرفته میشود، میتوان به جای صرفا توضیحی که گاهی اصلا قابل درک هم نیست، به راحتی نحوه کار اجسام مختلف را به آنان نشان داد یا ترسیم نمود. مزیت این کار، ماندگار شدن مطالب گفته شده در ذهن کودک و به تقویت قوه تجسم و تخیل او بسیار کمک میکند. در این بخش قصد داریم کمی بیشتر شما را با دنیای الکترونیک آشنا کنیم.
برای ورود به دنیای الکترونیک، کودکان و نوجوانان بهتر است ابتدا قدم در مسیر دوره های رباتیک بگذراند. به عبارت دیگر شرکت در دوره رباتیک باعث آمادگی ذهنی کودکان میشود و آنان به پختگی روحی می رساند به طوری که شاهد موفقیت چندین برابر فرزندانتان در این عرصه خواهید بود. برا آشنایی با رشته رباتیک و اطلاع از نحوه شرکت در کلاس های آنلاین و حضوری رباتیک کلیک کنید.
آموزش مدارهای ساده به کودکان
برای طراحی و ساخت هر مداری یک دستورالعمل و راهنما وجود دارد که توسط شرکت سازنده مدار همراه با قطعات ارائه میشود. این دستورالعملها نمودارهای مدار نامیده میشوند. نمودارها روش ساخت مدار و نحوه چگونگی اتصال قطعات مختلف را به یکدیگر نشان میدهند. برای استفاده از این نمودارها باید با نمادهای الکترونیکی قطعات آشنا باشید؛ زیرا هر قطعه به صورت یک نماد در این نمودارها ترسیم شدهاند. کودکان میتوانند با به خاطر سپردن نماد هر قطعه الکترونیکی مانند باتری، مقاومت، ال ای دی، خازن و ترانزیستور و بدون نیاز به درک مفاهیم پیچیده طراحی مدارهای الکترونیک، شروع به ساختن مدارهای ابتدایی کنند.
نمونههای زیادی در دنیای اینترنت وجود دارد که شما میتوانید با تهیه آنها برای کودک خود، درک کودک از الکترونیک و نحوه کارکرد هر قطعه را بالاتر ببرید. میتوان با طراحی آزمایشات ساده، نحوه کارکرد هر قطعه الکترونیکی را به کودک خود آموزش دهید. به عنوان مثال با در کنار هم قرار دادن یک مقاومت و یک لامپ ال ای دی نقش مقاومت را در جلوگیری از تخریب لامپ مشخص کنید، یا با موازی قرار دادن یک خازن، مقاومت و یک لامپ ال ای دی، نشان دهید که با قطع جریان در مدار، خازن میتواند به عنوان منبع تامین انرژی در مدار عمل نماید.
آموزش کار با بِرِد برد
این قطعه یک برد الکترونیکی ساده است که برای انجام آزمایشات ساده و امتحان کردن اجزا کاربرد دارد و بسیار در یادگیری به کودکان کمک خواهد کرد. کودکان میتوانند با وصل کردن سیمها و قطعات مختلف مدار به یکدیگر، گونههای مختلف و ساده مدارها را بسازند. این کار باعث افزایش تجربه کودک در کار با الکترونیک و علاقهمندی بیشتر او به این زمینه خواهد شد. در ابتدا خودتان در ساخت مدار به کودک کمک کنید ولی در ساخت نمونههای بعدی اجازه دهید کودک با ساخت نمونههای قبلی یادگیری خود را به چالش بکشد. اگر بنابر هر دلیلی امکان تهیه برد برد برای شما امکان پذیر نیست، میتوانید با تهیه کیتهای آموزش الکترونیک، هر آنچه را که کودک برای شروع کار به آن نیاز داشته باشد، در اختیار داشته باشید. برای کار با کیتهای آموزشی نیز نیازی به درک مفاهیم پیچیده نیست و تنها با عمل به دستورالعملها یا نمودارهای مدارهای پایه میتوان مدارهای ساده زیادی ساخت. حال در ادامه بیشتر با نمودارهای مدار پایه آشنا خواهید شد.
گروه سنی کلاس الکترونیک
دوره الکترونیک کودکان به دو دسته آموزش الکترونیک برای گروه سنی نونهالان و کودکان تقسیمبندی میشود. در دوره آموزش الکترونیک به نونهالان، بیشترین سعی بر آشنایی با اجزای ساده مانند سرپیچ، موتور و مدارهای الکترونیکی ابتدایی است. پس از آشنایی با موارد گفته شده نوبت به یادگیری مفاهیم پایه میرسد. در این مرحله با زبانی شیوا و رسا هر آنچه را که یک نونهال در این دوره الکترونیک به آن نیاز داشته باشد، به او آموخته خواهد شد. سپس در گام بعدی فرد با قطعات الکترونیکی و پیشرفتهتر آشنا میشود که با رسیدن به این مرحله شخص میتواند در دوره آموزش الکترونیک کودکان شرکت کند. سن لازم برای شرکت در دوره آموزش الکترونیک کودکان، جداقل 6 سال میباشد ولی چناچه کودک در این زمینه بسیار مستعد و کوشا باشد میتواند از سنین پایینتر نیز در دوره شرکت نماید.
در کلاس الکترونیک دانشآموزان چه چیزهایی میآموزند؟
همانطور که گفته شد اولین قدم کودک برای ورود به دنیای الکترونیک، شرکت در دوره آموزش الکترونیک نونهالان است. پس از طی این دوره مجوز شرکت در دوره مختص کودکان برای فرد صادر میشود. این دوره، دوره آشنایی با مبانی الکترونیک و ساختن سه ربات هوشمند و البته نوعهای ساده رباتهای تعقیب خط، تعقیب نور و حل ماز است. سپس با گذراندن حدوداً 8 جلسه که در طول این مدت به طور کامل با قطعات سادهای مانند مقاومت، ال ای دیها، ترانزیستور و سون سگمنت یا نمایشگرهای دیجیتالی آشنا خواهند شد، همزمان در طول دوره به مفهوم بِرِد بُرد و سوار کردن قطعات مختلف روی برد خواهد رسید. هنگامی که کودک با قطعات الکترونیکی درگیر شود پس از مدتی سعی میکند مدارهایی با دوام بیشتر بسازد. به همین دلیل نیاز به مهارت لحیمکاری دارد. در طی این مرحله کودک با مهارت لحیمکاری نیز آشنا میشود که به واسطه لحیمکاری رباتهای گفته شده این مهارت را میآموزند. پس از گذراندن دوره آموزش الکترونیک کودکان، فرد آمادگی لازم جهت شرکت در دوره برنامه نویسی را پیدا کرده است و در صورت علاقه و ادامه فرآیند یادگیری میتواند وارد دوره برنامه نویسی کودکان شود.
سرفصل های آموزشی کلاس الکترونیک چیست؟
در این دوره به شناخت قطعات اکترونیک و نقشه خوانی میپردازیم و همزمان با انجام آزمایش با برد بورد با مفاهیم پایه ای الکترونیک آشنا میشویم. در ادامه این دوره به مهارت منتاژ ولحیم کاری میپردازیم و با ساخت 3 ربات هوشمند مقدماتی از جمله ربات مسیر یاب، نوریاب یا نورگریز و حل ماز یا دوری از مانع دوره الکترونیک را به پیان میرسانیم
سن مناسب برای شرکنت در کلاس الکترونیک کودکان
کلاس الکترونیک کودکان در دو گروه سنی زیر 7 سال و بالای 8 سال تشکیل میشود و با توجه به گروه سنی مطالب با زبان و شیوه ای مناسب درک دانش آموزان ارائه میشود. در این دوره کودکان را با درک متانسب با سنشان وارد دنیای زیبای الکترونیک میکنیم
آدرس کلاس الکترونیک کودکان در گرگان
آدرس مرکز نوآوری آپ: گرگان خیابان سرخواجه، مجتمع تجاری آفتاب دو، طبقه سوم روبروی آسانسور مرکزی، مرکز نوآوری آپ ۰۱۷۳۲۳۲۴۳۴۹
آدرس :گلستان گرگان خ سرخواجه مجتمع آفتاب 2 طبقه 3 واحد 469 – 01732324349
تماس جهت ثبت نام (ساعات اداری): 32324349-017
پیج اینستاگرام: RoBoUniQue_Com
مسیر آموزشی پس از کلاس الکترونیک چیست؟
بعد ار کارگاه الکترونیک نوبت به دوره جذاب برنامه نویسی است. در این دوره با استفاده و ترکیب مطالب آموخته شده در دوره الکترونیک و برنامه نویسی شخص میتواند مدارهای هوشمند را طراحی کند و تمام مطالبی را که در دورههای قبلی یادگرفته است به حد کمال برساند. به عنوان مثال در دوره آموزشی برنامه نویسی، کودک یک مدار چشمکزن ساده تا چراغ راهنمایی و رانندگی را با استفاده از مطالبی که در دوره آموخته است، میسازد. سپس میتواند با ترکیب علم الکترونیک و برنامه نویسی با پیشبرد جلسات در مقاطع پیشرفته یک ربات تعقیب خط باهوش و حرفه ای را جهت شرکت در مسابقات بسازد.
تمام مطالب و آموزههای دوره الکترونیک در آموزشهای رباتیک و مدارهای هوشمند پیشرفته مورد استفاده قرار خواهند گرفت. دانشآموزان با طی دورههای بعدی یاد میگیرند چگونه با استفاده از نرمافزارهای کد نویسی مانند اسکرچ که یک زبان برنامه نویسی بلوکی بوده و برخلاف دیگر زبانهای برنامهنویسی نیازی به دانش زبان انگلیسی ندارد، مدارات هوشمند را طراحی کنند و از این آموزشها در حوزههای دیگری مانند اینترنت اشیا استفاده نمایند.